Versetele satanice

Versetele satanice
Author:
Genres: Fictiune, Istorie, Literatura contemporana
Tags: Anglia, Asia, Asia de Sud, Europa, Europa de Nord, India, Marea Britanie
Publisher: Polirom
Publication Year: 2017
Length: 656

Controversatul roman Versetele satanice i‑a adus lui Rushdie pre­miul Whitbread, o nominalizare la premiul Booker și o condam­nare la moarte a cărei amenințare încă mai stăruie asupra scriitorului.

About the Book

Polemicile legate de posibilele conotații blasfematorii ale cărții au pus uneori în umbră discuțiile legate de meritele literare ale tex­tului și de rolul jucat de acesta pe scenă literaturii contem­porane britanice. Dar Versetele satanice e de fapt un roman superb despre dezrădăcinări de tot felul, despre moșteniri care trebuie sau nu acceptate, despre măști, straturi de identități și istorii. Este în egală măsură o carte a regăsirilor și una a afirmațiilor, o poveste fascinantăplină de personaje fabuloase dintr‑o lume aflată la gra­niță dintre iluzie și realitate.

Lui Salman Rushdie i‑a fost decernat recent titlul de Cavaler al Imperiului Britanic, fapt ce a suscitat reacții violente din par­tea fundamentalistilor islamici, reactualizând resentimentele prici­nuite de publi­carea Versetelor satanice.

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe LibrăriaDelfin.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Versetele satanice
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS