Zăpezi de miazănoapte

Zăpezi de miazănoapte
Author:
Genres: Istorie, Non-fictiune, Politica
Tags: Europa, Europa de Nord, Finlanda
Publisher: Niculescu
Publication Year: 2008
Length: 846

"Acum in cadru, cu fata stapanita de zambet, cu privirea spre oaspete, doamna Tarja Halonen. Prima femeie din istoria Finlandei care detine cea mai inalta functie in stat. Infatisare dominata de o demnitate lipsita de ostentatie. Am in mana scrisorile de acreditare pe care, gestul nefumatorului lipsit de priceperea de a-si struni mainile si privirea, simt nevoia sa nu le scap din ochi si sa le tot schimb pozitia. Ideea cu versurile s-a volatilizat de mult. Apare in locul lor o fraza interminabila, in care strecor ca in orice ghiozdan la indemana, ceea ce oricine crede de bun simt sa spuna intr-o astfel de imprejurare. A incaput in ea si expresia bucuriei pentru situatia de a-i vorbi si onoarea de a fi mandatat pentru o asemenea speciala indatorire si mesajul incredintat de presedintele Romaniei si ceva referitor la viitorul distantei dintre Bucuresti si Helsinki pe care eu unul ma simt dator s-o scurtez. Preia mapa ce contine scrisorile de acreditare. Sunt, din acest moment, ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Finlanda."

About the Book

”O carte-enciclopedie, pe care o putem numi si „Totul despre Finlanda”. Dupa ce o citesti, parca ai fi fost tu insuti in „Finlanda cea de toate zilele”. Adica, si in somptuoase saloane diplomatice, si in micile asezari lapone de dincolo de Cercul Polar, si in cabinetul de lucru al sefului statului, dar si in bizarul arhipelag Aland. ” (Corneliu Vlad – Cronica Romana)

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Zăpezi de miazănoapte
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS