Una dintre cărțile din lista de mai jos ascunde un semn de carte pe care îl poți descărca gratuit, în format .pdf, numai bun de print. Colecționeză toate cele 12 semne de carte și pornește cu ajutorul cărților într-o călătorie în jurul lumii. Lecturi multe și plăcute!
Reproducerea și multiplicarea acestui semn de carte în vederea comercializării, fără acordul autorului, este strict interzisă. Ilustrație realizată de Ivona Mariș pentru proiectul www.carteamea.ro..
Barbă Albastră
Pe fondul unei istorii a scolii americane de pictura Abstract Expresioniste, romanul relateaza povestea unui artist armean, Rabo Karabekian, veteran al celui de-al doilea razboi mondial, prins intr-o lume haotica formata din frinturi de imagini si coincidente stranii.
More info →Cele 40 de pe zile de Musa Dagh
Putem vorbi despre romanul Cele patruzeci de zile de pe Musa Dagh ca despre o epopee moderna cu valoare parabolica, in care faptul istoric dobandeste o demnitate paradigmatica, in care intre indivizi si comunitati se stabilesc legaturile din totdeauna ale eposului, individul dobandind o constiinta a pasiunii sale prin societate, iar aceasta fiind slijita si mantuita, in grele situatii,prin fapta eroica a individului.
More info →Cartea șoaptelor
Premiul „Ion Creanga“ al Academiei Romane pe anul 2009
Premiul „Cartea anului 2009“, acordat de revista Romania literara, cu sprijinul Fundatiei Anonimul
Premiul revistei Convorbiri literare la sectiunea Proza pe anul 2009
Marele Premiu pentru Proza - Trofeul Mihail Sebastian
Premiul revistei Observator cultural pe anul 2009, la sectiunea Proza
Roman nominalizat la Premiile USR pe anul 2009, sectiunea Proza
Istoria Imperiului Bizantin
Scrisa de unul dintre cei mai reputati bizantinologi ai secolului XX, lucrarea urmareste in desfasurarea ei o istorie ce se intinde de la domnia lui Constantin cel Mare pana la cucerirea Constantinopolului de catre Mahomed al II-lea. Abordarea complexa adoptata de Vasiliev – autorul prezentand si comentand nu doar evenimentele politice si militare, ci si relatiile comerciale, viata religioasa si realizarile culturale – face din Istoria Imperiului bizantin cel mai cuprinzator studiu din acest domeniu. Dincolo de bogatia informatiei si acuratetea analizei, cititorul poate contempla spectacolul fascinant al unei mari civilizatii.
More info →Bizanțul și armata sa 284-1081
„Pentru cercetarea adusa in discutie, subiectul poate fi restrans dintr-un anumit punct de vedere. Aici ma rezum la chestiuni esentiale si am in vedere perioada dintre 284 - Urcarea pe tron a lui Diocletian, si 1081, incoronarea lui Alexios I Comnenul. In afara de faptul ca, din diverse motive, este primul imparat care poate fi considerat «bizantin», Diocletian a initiat schimbari importante in cadrul armatei, schimbari ce au marcat-o pentru mult timp. Cu toate ca si Alexios I a facut schimbari majore, motivul principal pentru care ma opresc la el este ca pana la 1081 vechea armata a themelor si tagmatelor practic s-a dezintegrat, astfel incat forta militara tardiva a fost diferita de cea anterioara. Intrucat se stie ca themele si tagmatele au inclus teritorii ce datau din secolul al IV-lea, anul 1081 a reprezentat sfarsitul unei dezvoltari, daca nu finalul armatei bizantine. Propun, asadar, o prezentare a istoriei militare bizantine pana la acea data. “ - Warren Treadgold
More info →