Austria

Amoc. Obsedatul

Amoc. Obsedatul

Amoc, una dintre cele mai celebre scrieri ale lui Stefan Zweig. Intr-o noapte de martie a anului 1912, un tanar medic povesteste cum in jungla din Malaysia, viata ii este data peste cap, cand o femeie necunoscuta dezlantuie in el nebunia si dragostea.

Obsedatul. Cine este strainul capabil sa il infrunte pe marele Mirco Czentovic, campionul mondial de sah? Putem crede, asa dupa cum a afirmat ca nu a mai jucat de 20 de ani? Iata un mister pe care pasagerii pachebotului de lux si-ar dori sa il dezlege. Imprejurarile in urma carora strainul a ajuns la acest nivel al jocului sunt ingrozitoare.

More info →
Baieții din Brazilia

Baieții din Brazilia

Intamplari misterioase ii pun fata in fata pe nazistii refugiati in Brazilia, pe razbunatorii evrei si pe cativa copii nevinovati, dar a caror existenta nefireasca anunta furtuna. Si in aventurile lor se amesteca mintea diabolica a celebrului doctor Mengele, calaul de la Auschwitz...

More info →
Amprenta omului

Amprenta omului

Impresionant si provocator in acelasi timp, romanul lui Sebastian Faulks cauta raspuns la intrebarea ce fel de fiinte suntem noi, oamenii, si daca nu cumva nebunia este pretul pe care il platim pentru a fi umani.

„Cel mai ambitios roman al lui Sebastian Faulks de pana acum… Dragoste, loialitate, curaj, compasiune, generozitate… acestia sunt polii in jurul carora graviteaza povestile sale.“ – The Independent

More info →
Călătoria elefantului

Călătoria elefantului

Scris la zece ani dupa ce i s-a decernat Premiul Nobel, romanul Calatoria elefantului descopera un autor in plina forta a splendorii literare.

Calatoria elefantului, roman aparut in 2008, relateaza voiajul epic al lui Solomon, elefantul, calatoria pe care a facut-o in secolului al XVI-lea, cand regele Joao al III-lea i l-a oferit in dar varului sau Maximilian, arhiduce al Austriei. Nu este un roman istoric, ci un amestec de fapte reale si imaginare, indemnandu-ne sa recunoastem realitatea si fictiunea ca fiind o unitate indisolubila, trasatura majora a tuturor marilor opere. Este, de asemenea, o reflectare asupra conditiei umane, cu umor si ironie, trasaturi ale viziunii autorului, nemilos de patrunzatoare, venind impreuna cu acea forma de infinita compasiune cu care Saramago percepe slabiciunile umane.

More info →
Istoria calviției mele

Istoria calviției mele

Opera lui Arnon Grunberg este tradusa in douazeci si doua de limbi si in treizeci si cinci de tari. Aparitia in anul 2000 a romanului Istoria calvitiei mele a provocat un imens scandal in viata literara din Olanda: stilul ironic, gustul pentru absurd si burlesc, cinismul intransigent, dar nu lipsit de candoare pareau cunoscute, dar de autor inca nu auzise nimeni. Abia dupa un an misterul a fost elucidat. In spatele numelui de Marek van der Jagt se ascundea unul dintre cei mai populari scriitori olandezi ai momentului, Arnon Grunberg. Mai mult decat atat, un critic literar constata plin de entuziasm: „E mai bun decat Grunberg”. Acest artificiu de imagine i-a adus tanarului romancier pentru a doua oara Premiul „Anton Wachter” acordat celui mai bun debut in proza din spatiul de limba neerlandeza.

More info →
WhatsApp
RSS