Una dintre cărțile din lista de mai jos ascunde un semn de carte pe care îl poți descărca gratuit, în format .pdf, numai bun de print. Colecționeză toate cele 12 semne de carte și pornește cu ajutorul cărților într-o călătorie în jurul lumii. Lecturi multe și plăcute!
Reproducerea și multiplicarea acestui semn de carte în vederea comercializării, fără acordul autorului, este strict interzisă. Ilustrație realizată de Ivona Mariș pentru proiectul www.carteamea.ro.
O scenă din viața unui pictor călător
Romanul are in centru un pictor din secolul XIX, Johan Moritz Rugendas, nascut in Germania si cunoscut datorita panzelor sale ce infatiseaza scene din America de Sud si America Latina.
More info →Urania
In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Daniel Sillitoe traieste impreuna cu familia sa intr-un sat din Franta. Situatia familiala, dar si cruzimile realitatii ii sadesc in suflet dorinta de a evada. Citind in fiecare seara aceeasi carte despre zeii Olimpului, baietelul isi creeaza propria sa lume, Urania, o tara de vis, unde totul e la locul lui, unde totul e frumos.
More info →Spune-mi cine sunt
Un jurnalist primeste propunerea de a cerceta viata strabunicii sale, Amelia Garayoa, o femeie despre care nu stie decat ca a fugit de acasa, parasindu-si sotul si fiul cu putin timp inainte de izbucnirea razboiului civil din Spania. Ca sa o salveze de la uitare, va trebui sa-i reconstituie istoria din temelii, potrivind, una cate una, piesele unui extraordinar puzzle al vietii ei. Burgheza si revolutionara, sotie si amanta, spioana si asasina, Amelia va fi, impreuna cu o extinsa galerie de personaje de neuitat, protagonista aventurii de a trai cu intensitate aproape un secol, de la Spania republicana pana la caderea Zidului Berlinului, trecand prin cel de-al Doilea Razboi Mondial si prin anii intunecati ai Razboiului Rece. Madrid, Barcelona, Paris, Moscova, Berlin, Londra, Varsovia, Buenos Aires sau Ciudad de Mexico sunt doar cateva dintre decorurile acestei mari epopei inchegate in jurul totalitarismelor istoriei noastre recente.
More info →Salon de frumusețe. Lecții pentru un iepure mort
Salon de frumusete, nominalizat in 2000 la premiul Medicis pentru cel mai bun roman strain aparut in Franta, este povestea unei maladii ciudate si necrutatoare. Respinsi de familie si prieteni, bolnavii sunt lasati sa moara in mizerie si singuratate. Singurul care ii ajuta este un stilist travestit ce isi transforma salonul de infrumusetare intr-un spital cu reguli stricte, un loc unde sunt primiti cei care sunt pe moarte. Altadata un loc sic, impodobit cu acvarii cu pesti exotici, salonul devine acum un spatiu al mortii iminente si al izolarii. Pestii mor, acvariile devin simple recipiente... Ultimii supravietuitori, cativa gupi, sunt singurii martori ai degradarii continue. Salon de frumusete este o parabola trista despre viata si moarte, bunatate si sfintenie.
Lectii pentru un iepure mort este un roman ametitor, format din 243 de fragmente, piesele unui imens puzzle narativ imposibil de reconstituit. Firele narative se incurca, se intretaie, ascund si dezvaluie in acelasi timp. Fiecare personaj, printre care autorul insusi, un scriitor fictiv, un poet orb, o posibila iubita a lui Bruce Lee, vine cu propria poveste in spatele careia sunt disimulate alte si alte povesti, generate parca de o masinarie inepuizabila ce se hraneste cu forta literaturii insesi.
Junky
Junky, debutul romanesc al lui William Burroughs, nu este doar o anticamera a balului apocaliptic din Pranzul dezgolit. Scrisa la indemnul lui Allen Ginsberg, in America anilor ’50 ai secolului XX – un spatiu si o perioada in care era aproape „ilegal sa vorbesti despre droguri” – cartea a fost prezentata, initial, ca o marturie, de interes preponderent medical. Intrebarea la care venea sa raspunda: „Cum poate un cetatean normal sa ajunga dependent de stupefiante?”
More info →