Mongolia

Comoara Marelui Han

Comoara Marelui Han

Si de data aceasta, actiunea se petrece intr-un cadru mai mult decat exotic. De la lacurile inghetate din Siberia pana la nisipurile fierbinti ale desertului Gobi, Dirk Pitt si Al Giordino au parte de aventuri si pericole pe masura ce aduna dovezi despre o misterioasa comoara din Shangdo, Mongolia.

More info →
Întoarcerea acasă. Povestea adevarată a unui drum anevoios spre libertate

Întoarcerea acasă. Povestea adevarată a unui drum anevoios spre libertate

Un om cu un destin extraordinar, Slavomir Rawicz, si un bestseller, The Long Walk, tradus in peste 25 de limbi si tiparit in sute de mii de exemplare iata ce va invitam sa descoperiti in paginile acestei carti. Arestat de temutul NKVD in Polonia natala, in 1939, deportat in Siberia, nu departe de Iakutsk, fostul ofiter de cavalerie reuseste sa evadeze din lagar impreuna cu alti sase detinuti. Dupa 12 luni de suferinte si tenacitate, in care au strabatut aproape 6 500 de kilometri prin Siberia, Mongolia, Desertul Gobi, Tibet si au traversat Himalaya, patru dintre ei reusesc sa ajunga in India, realizand poate una dintre cele mai surprinzatoare si mai dramatice calatorii din istorie.

More info →
Totemul lupului

Totemul lupului

Student la Pekin in timpul Revolutiei Culturale, Chenzhen este exilat in mediul rural, pentru a invata traiul la tara. Aventura sa incepe, astfel, in Mongolia Interioara, unde viata alaturi de pastorii nomazi il aduce fata in fata cu o cultura milenara, care sta sub semnul cultului Cerului si al totemului lupului, ca mesager intre om si divinitate. Functionand dupa cu totul alte principii decat societatea chinezilor han si suspendata parca in timp, comunitatea din stepa mongola il invata pas cu pas necesitatea respectarii ritmurilor naturii si a personalitatii unice a lupului, ca simbol al libertatii, inteligentei si curajului. Fascinatia lui Chenzhen fata de natura extraordinara a lupului culmineaza cu rapirea unui pui abia nascut si cu cresterea acestuia la iurta, ca experiment deopotriva stiintific si afectiv. Insa destinul lupului crescut in captivitate va fi destinul intregii comunitati nomade, obligate de guvern, in cele din urma, sa se stabilizeze si sa isi extirpe, astfel, identitatea, in numele idealurilor progresiste si antropocentriste ale regimului.

More info →
Orașele invizibile

Orașele invizibile

Kubilai Han, stapanitorul celui mai vast imperiu din istorie, nu e scutit de dispozitii cat se poate de lumesti. Hanul e agitat, mofluz si isi pierde usor rabdarea, in orice companie. Singurul care il poate face sa asculte si sa viseze este faimosul explorator Marco Polo, care ii povesteste despre orasele vazute in calatoriile sale.

More info →
Axa Lupului. Din Siberia pînă în India pe urmele evadaților din gulag

Axa Lupului. Din Siberia pînă în India pe urmele evadaților din gulag

Sylvain Tesson a refacut lungul drum din Siberia pina in golful Bengal pe care se presupune ca l-au strabatut odinioara evadati din gulag. Pentru a le aduce un omagiu celor a caror sete de libertate a depasit cele mai mari obstacole, a traversat singur, mergand pe jos, pe bicicleta sau calare, taigaua siberiana, stepa mongola, desertul Gobi, inaltele platouri tibetane, lantul himalayan, pina la Calcutta. Tesson descrie oamenii pe care ii intalneste, intamplarile si locurile prin care trece, cu uimitoarea varietate a peisajelor ce i se infatiseaza de-a lungul calatoriei. Timp de opt luni, a avut de infruntat foamea, frigul si singuratatea pe parcursul celor 6.000 de kilometri ai axei lupului, traseu urmat doar de evadatii din gulag si de lupii aflati in cautare de prada, care se deplaseaza de la nord la sud, spre deosebire de marile migratii din istorie, care au urmat de fiecare data axa est-vest.

More info →
WhatsApp
RSS