Cântecul maorilor
O saga de familie plina de culoare in minunatele tinuturi din Noua Zeelanda. Noua Zeelanda, 1893: William Martyn este un barbat mult mai cultivat si mai elegant decat oamenii care ajung in mod obisnuit in cautare de aur la Queenstown. Nici nu e de mirare, caci Will este fiul unor nobili irlandezi. Temperamentala Elaine se indragosteste de el, iar el pare sa-i impartaseasca sentimentele. Insa deodata soseste in vizita Kura-Maro-Tini, verisoara lui Elaine, care e pe jumatate maori si a carei frumusete si libertinism il cuceresc definitiv pe William.
More info →În țara norului alb
O saga de familie plina de culoare in minunatele tinuturi din Noua Zeelanda. Londra, anul 1852: Doua tinere femei pornesc la drum spre Noua Zeelanda. Pentru ele calatoria reprezinta inceputul unei vieti noi - ca viitoare sotii ale unor barbati pe care nu-i cunosc. Nobila Gwyneira a fost promisa fiului unui bogat „baron al oilor“ si tanara guvernanta Helen a acceptat sa se casatoreasca cu un fermier. Destinul lor se va implini in aceasta tara straina, care le-a fost descrisa ca un paradis. Oare isi vor gasi fericirea si dragostea la celalalt capat al lumii? Un roman fascinant despre dragostea si ura, increderea si dusmania a doua familii ale caror destine se intrepatrund.
More info →Bliss. Fericire
Atat in varianta originala, in stilul unei mari si extrem de rafinate prozatoare, cat si in traducerea excelenta a Laurei Poanta, Fericire se dovedeste o povestire de atmosfera si de stare indicibila, dar plina de forta. Cu un titlu doar pe jumatate ironic, cartea prezinta o dupa-amiaza din viata unei tinere femei frumoase, cu o viata... perfecta, care isi traieste cu maxima intensitate sentimentul de implinire. O seara in care primeste musafiri ii dezvaluieintamplator, discret, dar brutal, prapastia langa care se afla casnicia ei. si totusi, in final,continua sa-si priveasca gradina, cu parul inflorit, la fel de splendid, in care salasluieste inca imaginea fericirii.
More info →Garden party
„Povestirile lui Katherine Mansfield se imbina intr-un sincretism perfect: literatura, muzica, pictura, adica poezie, sunet, culoare. Dar, in afara de vaz si de auz, iti simti antrenat parca si simtul olfactiv: povestirile emana parfum de crini in noapte, de trandafiri, de aloe, de verbina strivita intre degete, parfumul difuz care invaluie muzica si culoarea cuvintelor... Proza mansfieldiana e profund analitica, o minutioasa si fina disectie a anatomiei sufletesti, o reproducere a laboratorului din care si in care incoltesc, se amplifica, se inflameaza, se dizolva ti mor emotiile.“ - Antoaneta Ralian
More info →Atlasul norilor
Un vizionar postmodern, un maestru al stilurilor si genurilor literare, David Mitchell combina aventura pura, pasiunea nabokoviana pentru puzzle si fina analiza psihologica cu un dozaj inteligent de speculatii filozofice si stiintifice, in traditia lui Aldous Huxley, Italo Calvino, Umberto Eco si Philip K. Dick. Rezultatul este o stralucita fictiune originala, care ne dezvaluie cum, oricand si oriunde, vointa de putere naste monstri, dar si cum sufletele oamenilor strabat timpul asemenea unor nori care plutesc pe cer.
More info →