Olanda

Căderea

Căderea

„Caderea“ – un monolog absurd al unui individ care traieste fara speranta.

More info →
Secta egoiștilor

Secta egoiștilor

Roman distins cu Prix du premier roman in 1995. In penumbra Bibliotecii Nationale din Paris, rasfoind un dictionar ales la intamplare, un cercetator face cunostinta cu un personaj insolit: Gaspard Languenhaert, filosoful olandez din secolul al XVIII-lea care si-a sustinut doctrina „egoista” in saloanele pariziene, unde se declara unicul creator al universului perceptibil.

More info →
Magazinul de sinucideri

Magazinul de sinucideri

Intr-un viitor indepartat, in Orasul Religiilor Disparute, singura speranta de a evada din derizoriul cotidian este elegantul Magazin de sinucideri al familiei Tuvache. Aici se gasesc toate cele necesare unei sinucideri stilate, personalizate, teatrale, care sa faca cinste sinucigasului - pesti otravitori, decoruri si costume de harakiri, cocktailul letal al zilei, sarutul mortii.

More info →
Soarele de la Breda

Soarele de la Breda

Al treilea roman din seria Aventurile capitanului Alatriste, recent adaptata pentru marele ecran, cu Viggo Mortensen in rolul principal.

De data aceasta, nastrusnicul si indraznetul capitan se afla in prima linie a armatei regelui don Felipe al IV-lea, luptand impotriva „ereticilor calvinisti“ din Tarile de Jos. Regimentele spaniole asediaza cetatea rebela Breda si pe masura ce batalia se prelungeste, rezultatul ei se transforma, dintr-o chestiune de strategie militara, intr-una de orgoliu national. Incercarea disperata a Spaniei de a evita un alt esec rusinos in campania din Flandra ii ofera lui Perez-Reverte ocazia de a infatisa grandioase scene de batalie, al caror echivalent vizual este un celebru tablou al lui Velazquez, dar si fata ascunsa a oricarui razboi, alcatuita din foamete, lipsuri, privatiuni, descurajare si razmerite in randul soldatilor.

More info →
Istoria calviției mele

Istoria calviției mele

Opera lui Arnon Grunberg este tradusa in douazeci si doua de limbi si in treizeci si cinci de tari. Aparitia in anul 2000 a romanului Istoria calvitiei mele a provocat un imens scandal in viata literara din Olanda: stilul ironic, gustul pentru absurd si burlesc, cinismul intransigent, dar nu lipsit de candoare pareau cunoscute, dar de autor inca nu auzise nimeni. Abia dupa un an misterul a fost elucidat. In spatele numelui de Marek van der Jagt se ascundea unul dintre cei mai populari scriitori olandezi ai momentului, Arnon Grunberg. Mai mult decat atat, un critic literar constata plin de entuziasm: „E mai bun decat Grunberg”. Acest artificiu de imagine i-a adus tanarului romancier pentru a doua oara Premiul „Anton Wachter” acordat celui mai bun debut in proza din spatiul de limba neerlandeza.

More info →