Bazarul pe roți. Cu trenul prin Asia
Publicata prima data in urma cu cateva decenii, neobisnuita odisee a lui Paul Theroux a devenit o carte clasica a literaturii de calatorie.
More info →Iubirea omenească
Cartea este o replica fictionala menita sa-i reduca la tacere pe teoreticienii „crizei umanismului contemporan“. Protagonistul cartii, Elias Almeida, este un revolutionar angolez care, confruntat cu aspectele cele mai sumbre ale istoriei ultimei jumatati a secolului XX, isi pastreaza increderea in puterea mantuitoare a dragostei. Narata in stilul sobru si rezervat specific lui Makine, Iubirea omeneasca este o poveste despre frumusetea nascuta din adancul, si in pofida, ororii.
More info →Golful Havana
Golful Havana dupa ce a rezolvat enigma cadavrelor desfigurate in romanul de succes GORKY PARK, detectivul Arkady Renko se vede implicat intr-un caz nu mai putin misterios: moartea unui fost spion KGB in singurul loc din lume unde rusii se simteau, pina nu demult, ca la ei acasa - Cuba. Corpul lui Serghei Pribluda a fost gasit in apele gol-fului Havana. Cel putin asa sustine politia locala. Arkady Renko este, insa, mai putin...
More info →Pământul și cerul lui Jacques Dorme
In Pamantul si cerul lui Jacques Dorme se impletesc trei povesti incredibile prin momentele pe care le traiesc protagonistii lor. Eroicul aviator Jacques Dorme piloteaza, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, avioanele oferite de americani sovieticilor si se zdrobeste de un versant de gheata in apropierea Cercului Polar; iubita lui, Alexandra, este o frantuzoaica exilata intr-un Stalingrad devastat de razboi; naratorul (si alter ego-ul scriitorului) este un copil abandonat intr-un orfelinat din Rusia anilor lui Hrusciov. Romanul nu este o continuare a cartilor anterioare ale autorului, nefiind insa complet strain de acestea.
More info →Camera de chihlimbar
Romanul lui Steve Berry incearca sa dea un raspuns imaginar unui mister real, care intriga lumea colectionarilor de arta de mai bine de jumatate de secol-locul unde e ascunsa Camera de Chihlimbar. Camera de Chihlimbar este una dintre cele mai mari comori realizate vreodata de om: o intreaga incapere faurita din ambra, de la cei patru pereti masivi la mobila lucrata cu finete. Comandata in 1701 de Frederick I al Prusiei, Camera a fost finalizata ulterior la Tarskoe Selo, orasul imperial rusesc. In 1941, trupele germane au invadat Uniunea Sovietica, pradand totul in cale si furand Camera de Chihlimbar. Dupa declansarea bombardamentelor Aliatilor asupra Germaniei, in august 1944, Camera a fost ascunsa. Si, in ciuda celor mai mari stradanii ale vanatorilor de comori si ale colectionarilor de arta din intreaga lume, camera nu a mai fost vreodata descoperita... pana acum.
More info →