Descoperă Barcelona în cele mai frumoase cărți

Descoperă Barcelona, una dintre cele mai vizitate destinații turistice ale lumii! Barcelona îți oferă de toate, de la arhitectura unica a lui Gaudi, până la mâncare, mare și soare, grădini fabuloase și… literatură. Indiferent că ai vizitat-o deja sau nu, e una dintre destinațiile despre care îți dorești să cunoști cât mai multe detalii. Selecția noastră de titluri, în cea mai mare parte opere de ficțiune, te va purta prin diferite perioade, din cea medievală și până în zilele noastre. De menționat că nu am intenționat să facem un top, titlurile au fost așternute în ordinea în care ne-au venit în minte.

Din păcate, multe alte opere care, poate ar avea o relevanță mai mare pentru acest oraș magnific, nu au fost încă traduse, motiv pentru care nu le-am inclus în această listă.

#1 Umbra vântului  – Carlos Ruiz Zafon

Mare parte din opera lui Zafon are în centrul său orașul Barcelona. „Umbra vântului” rămâne însă cel mai răsunator succes al autorului. Barcelona anului 1945 ne este prezentată într-o atmosferă gotică, condimentată cu intrigi, crime și locuri misterioase dedicate celor inițiați.

#2 Catedrala mării – Ildefonso Falcones

Barcelona perioadei feudale, intoleranța reliogioasă a Inchiziției și povestea uneia dintre cele mai impresionante catedrale ale lumii – Santa Maria del Mar. Un omagiu adus celor care vreme de peste 50 de ani au contribuit la această construcție.

#3 Încăperi ferecate – Care Santos

Încăperi secrete, picturi enigmatice și neliniștitoare, secrete întunecate, totul într-o sagă a unei ilustre familii din Barcelona de la sfârșitul veacului al XIX-lea, până în zorii secolului XXI.

#4 Bărbatul vieții mele – un caz Carvalho – 

Iubitorii romanelor polițiste pot investiga alături de detectivul particular Pepe Carvalho moartea misterioasă a unui tânăr ce provine dintr-o familie influentă. Pe masură ce veți lua urmele suspectului, în față vi se va desfășura peisajul cotidian al unuia dintre cele mai fascinante orașe ale Europei, Barcelona, și a mutațiilor pe care orașul le suferă în trecerea de la totalitarism la democrație, în plină globalizare.

#5 Carte de identitate – Juan Goytisolo

Parte a trilogiei „Tripticul răului”, „Carte de identitate” deschide seria fiind completată de „Don Julian” si „Julian sin tierra”. Carte interzisă cândva, trilogia este acum considerată o bijuterie a literarturii contemporane spaniole, o frescă istorica a poporului spaniol, dezvăluind adevărul despre mizeria politică, morală și culturală fără precedent a Spaniei franchiste și postfranchiste.

#6 Omagiu Cataloniei – George Orwell

Reporterul George Orwell prezintă cu acuratețe și profunzime propriile trăiri din timpul Războiului Civil din Spania. O perioadă istorică haotică, plină de speranțe și trădări ne poartă de la entuziasmul inițial al unui regim egalitarist la chinurile și absurdul unui război care s-a terminat cu azvârlirea în temniță a multor nevinovați.

#7 Anticarul – Ruiz Sanchez

Traficanți de artă și colecționari bogați, un manuscris vechi încă netradus al unui autor bănuit a fi Casadevall, unul dintre arhitecții Catedralei din Barcelona și o crimă. 416 pagini care cu siguranță vă vor ține în suspans.

#8 Umbra templierului – 

Prima carte din seria „Guillem de Montclar” seduce prin descrierea detailată a Barcelonei medievale a anului 1265. Pe vaporul care îl aducea din Malta la Barcelona, cavalerul templier Bernard Guils moare otrăvit. Reușește însă, înainte de a-și da ultima suflare, să îl însărcineze pe însoțitorul său, un medic evreu, să-i dea discipolului său, Guillem de Montclar, valoroasele documente pe care le păstra în interiorul cămasii. În încercarea de a afla ce ascund aceste pergmanete se țese un labirint de intrigi.

#9 Pictorul umbrelor – Esteban Martin

O crimă, celebrul Picasso în căutarea propriului stil, o mare iubire pierdută și Barcelona; acestea sunt principalele elemente care se regăsesc în romanul lui Esteban Martin, co-autorul romanului „Cheia Gaudi”.

#10 Gaudi, opera completă – Reiner Zerbst

De data aceasta nu vă propunem ficțiune. Nu puteam încheia această listă de sugestii fără a vă propune să aflați mai multe despre viața și opera lui Gaudi, un veritabil simbol al Barcelonei. O carte bine documentată de Reiner Zerbst apărută în colecția editurii Taschen.
Tu câte dintre aceste titluri ai citit, care a fost preferatul tău și ce ai mai adăuga pentru a completa lista noastră de sugestii de lectură pentru Barcelona?
*Imagine header – Admiral Edward Gennys Fanshawe, Fortress of Monjuich [Montjuïc], Barcelona, July 30th 1857
Cartea Mea
WhatsApp
RSS