Julie si Julia. 365 de zile, 524 de retete, o micuta bucatarie de apartament
Ajunsă la vârsta de 30 de ani şi împotmolită într-o slujbă de secretară fără perspective, Julie Powell se hotărăşte să demareze un ambiţios proiect: să gătească într-un an 524 de reţete din cartea Mastering the Art of French Cooking, scrisă de nonconformista Julia Child. Numai că reţetele nu sunt nici simple, nici puţine şi nici foarte clar explicate.
Julie se pune pe gătit şi — la sugestia lui Eric, soţul său (care se manifestă surprinzător de tolerant şi iubitor) — începe să‑şi consemneze aventurile gastronomice pe un blog, spre deliciul cititorilor ei.
Mesele de odinioară. De la Palatul Regal la Târgul Moşilor
„Vă invităm să călătorim împreună printre mâncărurile de altădată ale românilor şi să ne aşezăm, măcar cu gândul, la mesele de odinioară. De la Palatul Regal la Târgul Moşilor, din epoca fanariotă în perioada interbelică, de la mâncărurile grele şi spectaculoase ale curţilor boiereşti din secolul al XIX-lea la mâncărurile elaborate, rafinate şi elegante ale bucătăriei franceze, vom încerca să revizităm o porţiune agreabilă a trecutului nostru, care ne poate da idei şi pentru prezentul nostru culinar.”
Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga
Crăciun la New York: Rețete și povești
O invitatie in lumea magica a Craciunului. Veti descoperi 50 de retete pline de gust si savoare, insotite de povesti fermecatoare dintr-un New York inedit, in care aromele de scortisoara, ciocolata si martipan plutesc pe strazile agitate ale metropolei americane.
More info →Crud
Autorul volumului Kitchen Confidential e de-acum tata, insa nu si-a facut curat in vocabular, nu si-a pierdut apetitul usturator si nici perspectiva critica. Time Magazine
Bourdain e un populist adevarat, la fel de preocupat sa ridice in slavi cel mai umil lucrator la wok, pe cat e sa-si preamareasca super-chef-ul. Daca privirea agera si limba ascutita i-au adus faima, ceea ce l-a mentinut in lumina reflectoarelor este sufletul sau. Asemenea lui Oscar Wilde, e un moralist in haine de libertin. Sa-l tina mult si bine! Denver Post
Domnul Bourdain este un scriitor inflacarat, cu mult umor si adesea spurcat la gura.
Te infioara cand sare la atac, dar e si un entuziast care scrie bine despre lucrurile dragi lui. Relatarile sale detaliate despre vietile secrete ale angajatiilor din restaurante sunt nemaipomenite. Wall Street Journal
Ospățul lui John Saturnall
Din bucatarii pline de abur si camari doldora de bucate minunate, din dormitoare clandestine, din stravechi paduri fermecate, de pe campuri de lupta vin catre tine, draga cititorule, savorile veacului al XVII-lea.
More info →