Literatură clasică

Cei 7 nebuni

Cei 7 nebuni

Visator, inventator ratat, revolutionar... Remo Erdosain, eroul romanului Cei sapte nebuni de Roberto Arlt, duce o viata mizera. Are o slujba precara, iar sotia il paraseste, plecand cu alt barbat.

More info →
Amalia

Amalia

Povestea de dragoste dintre Eduardo si Amalia, care se indragostesc in timp ce el se ascunde in casa ei. Pentru a-l feri de urmaritori, Amalia si varul ei, Daniel planuiesc evadarea....

More info →
Don Segundo Sombra

Don Segundo Sombra

Figura importanta a prozei argentiniene, Ricardo Güiraldes (1886-1927) isi incununeaza activitatea artistica prin romanul Don Segundo Sombra (1926), un omagiu adus vietii aspre si salbatice, ascultând de legi nescrise, a oamenilor pampei.

More info →
Facundo

Facundo

În aparență o biografie a barbarului gaucho Juan Facundo Quiroga, Facundo este cel mai important eseu din America Latină a secolului al XlX-lea.

More info →
Jurnal din războiul porcului

Jurnal din războiul porcului

„Jurnal din Razboiul porcului (1969) este istoria nelinistitoare a «vanatorii» de batrani declansate in numele unei tinereti iresponsabile si pline de cruzime. In toiul prigoanei, traind o tulburatoare poveste de iubire, Isidoro Vidal se salveaza, in plan simbolic, de teroarea propriei batraneti, mai cumplita decat eventualele atacuri ale agresorilor. ...

More info →
WhatsApp
RSS