Publicistica&eseuri

Spectatorul angajat

Spectatorul angajat

„Raymond Aron este cel mai insemnat liberal francez din secolul XX. Viziunea sa despre istoria Occidentului si a lumii totalitare este condensata in Spectatorul angajat, intr-o forma atragatoare si inteligenta.

More info →
Mitologii

Mitologii

Mitologii este una dintre cele mai cunoscute colectii de eseuri ale reputatului eseist, critic, filosof si semiotician francez Roland Barthes.

More info →
Al doilea sex

Al doilea sex

Recunoscută ca fiind una dintre cele mai influente cărți ale secolului XX, Al Doilea Sex a apărut în 1949. "Nu ne naștem, ci devenim femei" este teza de la care pleacă autoarea într-un parcurs care ne spune totul despre condiția femeii, o carte care a inspirat numeroase curente feministe și despre care s-au scris tomuri întregi.

More info →
Despre neajunsul de a te fi născut

Despre neajunsul de a te fi născut

Ani de zile, o viata de fapt, sa nu te fi gandit decat la ultimele clipe, ca sa constati, cand te apropii, in sfarsit, de ele, ca va fi fost degeaba, ca gandul mortii ajuta la tot, doar sa mori nu!

More info →
Societatea spectacolului

Societatea spectacolului

In aceasta carte in care nimic n-a fost corectat in toate cele douasprezece reeditari frantuzesti, nu-i nimic de schimbat. Ma felicit sa fiu un foarte rar exemplu contemporan de autor care a scris fara a fi imediat contrazis de evolutia evenimentelor si vreau sa spun nu contrazis de o suta sau de o mie de ori, ca atatia altii, ci nici macar o singura data. N-am nici o indoiala ca deplina confirmare a tuturor tezelor mele are a continua pana la sfarsitul acestui veac, ba chiar si in cel urmator. Motivul este simplu: am inteles elementele constitutive ale spectacolului „pe parcursul miscarii lor si, prin urmare, prin ceea ce au ele vremelnic“, adica abordand ansamblul miscarii istorice care a dus la edificarea acestei ordini si care in prezent a inceput sa o destrame.

More info →
WhatsApp
RSS