Razboi

Baieții din Brazilia

Baieții din Brazilia

Intamplari misterioase ii pun fata in fata pe nazistii refugiati in Brazilia, pe razbunatorii evrei si pe cativa copii nevinovati, dar a caror existenta nefireasca anunta furtuna. Si in aventurile lor se amesteca mintea diabolica a celebrului doctor Mengele, calaul de la Auschwitz...

More info →
Armatele

Armatele

Roman castigator al prestigiosului premiu Tusquets Editores in 2006. Ca si istoria clocotitoare a Americii de Sud, povestile ei sunt impregnate cu tumultoase intamplari ce impun suferinte abisale. Columbienii sunt nevoiti sa faca fata luptelor de gherila de peste 50 de ani.

More info →
Camarazi de război

Camarazi de război

Camarazi de razboi este povestea adevarata, bazata pe relatarile supravietuitorilor, a experientei traite în cel de-al Doilea Razboi Mondial de combatantii Companiei E din Regimentul 506 al Diviziei 101 aeropurtate S.U.A.

More info →
Focul. Jurnalul unei grupe de luptă

Focul. Jurnalul unei grupe de luptă

În jurul morţilor roiesc scrisorile care, în timp ce erau depuşi pe pământ, au alunecat din buzunare sau din cartuşiere. Pe unul din aceste albe petice de hârtie care bat din aripă în vânt, dar pe care noroiul le ţine încleiate, citesc, aplecându-mă puţin, această frază: „Dragul meu Henri, ce vreme frumoasă e de ziua ta.

More info →
Durerea

Durerea

Veţi citi, în cartea de faţă, povestirea (autobiografică?) Domnul X, numit aici Pierre Rabier, şi veţi fi, probabil, atinşi de ambiguitatea şi de tensiunea situaţiei, de erotismul interzis şi de pulsiunea criminală născută în cadrul unei relaţii dintre o femeie şi agentul gestapovist care i-a arestat soţul, în care nu se ştie, până la urmă, cine ucide - fără a ucide - pe cine.

More info →
WhatsApp
RSS