Satiră

Însușirea bunului găsit. Jurnale (1977 – 2002)

Însușirea bunului găsit. Jurnale (1977 – 2002)

Nu am fost niciodata genul care sa scrie despre propriile sentimente, in parte pentru ca nu sunt absolut deloc interesante (nici macar pentru mine), dar mai ales pentru ca este foarte posibil sa se schimbe. Dar sentimentele altora sunt cu totul altceva! Te enerveaza la culme mama vitrega sau managerul pentru care ai lucrat pana ieri? Hai, te rog, sa discutam despre asta! Lucrurile despre care imi place sa vorbesc sunt evenimentele remarcabile din viata de zi cu zi, franturile de conversatii la care asist fara sa vreau, lucrurile fascinante pe care mi le spun alte persoane, glumele pe care le-am auzit de-a lungul anilor, la petreceri sau la sesiunile de autografe. — David Sedaris

More info →
Candid sau Optimismul

Candid sau Optimismul

''Candid sau Optimismul'' este un roman scris de filosoful iluminist francez Voltaire (1694-1778). Conform criticilor, este cea mai celebră lucrare a lui Voltaire.

Volumul s-a bucurat atât de un mare succes, cât și de un mare scandal. Imediat după publicarea sa în secret, cartea a fost larg interzisă publicului din motive de  blasfemie religioasă și sedițiune politică.

More info →
WhatsApp
RSS