Pe urmele cărților prin Barcelona! Tururi cu ghid prin Viator!

Nu știu cum procedați voi, dar eu de foarte multe în momentul în care îmi planific o călătorie mai arunc un ochi si pe Viator.com, companie care ține de TripAdvisor. Ce îmi place la acest website și tururile pe care le recomandă e faptul că majoritatea sunt conduse de localnici. Si cine ar putea fi mai în măsură să îți prezinte un oraș dacă nu un localnic?! Pentru mine e o unealta perfectă pentru a-mi da seama cam cât timp ar trebui să acord unui obiectiv turistic și/sau ce e musai să îmi trec pe listă. În plus tururile lor sunt pentru toată lumea, acoperă toate pasiunile și găsești câte ceva pentru orice buznar, inclusiv tururi gratuite!

Mi-au atras atenția astăzi două tururi insoțite de ghid, numai bune pentru a descoperi Barcelona, orașul care a inspirat cele două bestseller „Catedrala mării” de Ildefonso Falcones și „Umbra vântului”  de Carlos Ruiz Zafon. Ambele tuturi durează în jur de două ore și jumătate și sunt conduse de ghizi locali, la fel de împătimiți de lectura ca și noi.

‘The Cathedral of the Sea’ Walking Book Tour in Barcelona

O plimbare pe jos, de aproximativ două ore si jumatate ce va include un tur al Bisericii Santa Maria del Mar, o plimbare prin cartierul goric al Barcelonei dar si prin cartierul evreiesc. Plimbarea va fi „asezonată” cu multe detalii despre perioada medievală. Ghidul promite să vă poarte pe urmele persoanejelor din roman.

Preț – 15,93$

Mai multe informații aici – www.viator.com/tours/Barcelona/The-Cathedral-of-the-Sea-Walking-Book-Tour-in-Barcelona/

Nu uita să (re)citești înainte:

Catedrala mării

Catedrala mării

In secolul al XIV-lea, pe cand Barcelona este un oras aflat in plina ascensiune, cei care traiesc in Ribera, o mahala simpla de pescari, hotarasc sa ridice templul cel mai maret inchinat vreodata Fecioarei Maria, Santa Maria del Mar, Sfanta Maria a Marii. In paralel se desfasoara povestea vietii tanarului Arnau, un serb care fuge de pe pamanturile lordului sau si se refugiaza in Barcelona, devenind un om liber si bogat. Dar, atragand invidia unui grup de aristocrati, va ajunge in cele din urma in mainile Inchizitiei. Din aceasta lume marcata de intoleranta religioasa, ambitii materiale si diferente sociale se urzeste o intriga plina de suspans, violenta si pasiune care recreeaza clarobscurul perioadei feudale.

More info →

‘The Shadow of the Wind’ Walking Book Tour in Barcelona

Dacă te întrebai pe unde anume ai putea găsi faimosul Cimitir al Cartilor Uitate, turul astă promite sa îți răspundă la întrebare. În plus, pașii va vor fi ghidați și catre „Sempere & Sons bookshop”și faimoasa cafenea îndrăgita de atât de mulți artiști, „Els Quatre Gats Café”. Vă veți întâlni din nou cu Santa Maria del Mar și vă veți afunda în străduțele mai putin cunoscute ale Barcelonei, precum Santa Anna sau Baixada de la Llibreteria. Ghidul promite multe comentarii legate de viața anilor 1940 în Barcelona.

Preț: 15,93$

Informații complete aici – www.viator.com/tours/Barcelona/The-Shadow-of-the-Wind-Walking-Book-Tour-in-Barcelona/

Nu uita să (re)citești înainte:

Umbra vântului

Umbra vântului

Ne aflam in Barcelona anului 1945. Intr-o dimineata cetoasa, domnul Sempere, proprietar al unui anticariat din inima orasului vechi, isi duce fiul, Daniel, la Cimitirul Cartilor Uitate, o cladire impunatoare, veche si sumbra, plina de volume ale unor autori necunoscuti sau uitati, carti aduse de oameni care au tinut sa le fereasca de parasire, de indiferenta sau de disparitie. Potrivit traditiei, cine intra pentru prima oara trebuie sa adopte o carte. Dintre miile de tomuri prezente, Daniel se simte atras de Umbra vantului de Julian Carax, un roman misterios pe care, ajuns acasa, il citeste in aceeasi noapte dintr-o suflare. In anii urmatori, Daniel se pomeneste implicat intr-o serie de intrigi si de crime, trecand prin numeroase primejdii pentru a salva cartea de anumite persoane. In acelasi timp, el se lanseaza in cercetarea amanuntita a biografiei autorului, cel putin la fel de enigmatica si de stranie ca si romanele sale.

More info →

Dacă plănuiți o vacanță în Barcelona sper să vă fie de folos aceste tururi.

*Imagine header – Santa Maria del Mar (Barcelona) – By Tomàs  – Flickr

Ivona Maris
WhatsApp
RSS