Road Trip în America. Pe drum, alături de Kerouac, Steinbeck, Twain, Pirsig și Strayed

Ce spuneți de un road trip in America? Un road trip literar propus de cei de la Atlas Obscura printr-o hartă interactiva și foarte detaliată! Suntem convinși că avem fani Kerouac, Steinbeck, Twain, Pirsig sau Strayed în listă! Noi i-am inclus aici doar pe autorii traduși, la acest moment, dar pentru cei care nu se sperie să citească în engleză, harta prezintă încă 7 titluri. Acum, nu știm câți dintre voi plănuiesc un road trip de o asemena anvergură, dar un road trip literar sigur nu vă costă mult! Să purcedem, deci, cartea și harta! 😉

Jack Kerouac – Pe drum

Pe drum

Pe drum

Romanul este, in acelasi timp, o descriere a Americii anilor ’50 si a beatnicilor, a tinerilor obsedati de exprimarea libertatii individuale, aflati intr-o cautare frenetica a adevarurilor supreme, indiferent de mijloacele folosite, de la calatorii initiatice la sex si droguri. Pe drum are multe accente autobiografice, personajul principal, Dean Moriarty, fiind un alter ego al lui Neal Cassady, figura emblematica a generatiei beat.

More info →

pe-drum

John Steinbeck –  Călătorii cu Charley

Călătorii cu Charley

Călătorii cu Charley

Volumul Calatorii cu Charley, publicat in 1962, este ultimul si, in unele privinte, cel mai amplu dintre jurnalele de calatorie ale lui John Steinbeck, prezentand o viziune complexa asupra Statelor Unite la inceputul unui deceniu tumultuos. Este opera unui scriitor matur, la sfarsitul unei lungi cariere si un fel de elegie a unei lumi pierdute. Este in egala masura si o carte de memorii fascinanta, un autoportret al omului caruia nu i-a placut niciodata sa-si faca publica o autobiografie precisa.

More info →

calatorii-cu-chaley

Mark Twain – Sub cerul liber

Sub cerul liber

Sub cerul liber

Aflat in Carson City, un orasel din Nevada, Mark Twain privea cu interes carutele incarcate cu minereu, care strabateau necontenit ulitele targului. Atras de mirajul aventurii, Twain si-a incarcat bagajele intr-o caruta trasa de doi cai costelivi si, impreuna cu alti trei vanatori de himere, a pornit la drum intr-o dimineata geroasa de decembrie. Dupa doua saptamani prin desertul inghetat, Twain si tovarasii lui de calatorie au ajuns in tinutul minier din districtul Humboldt. Zadarnic a hoinarit in cautarea comorii visate. Vazandu-si spulberate iluziile de imbogatire rapida, Twain s-a vazut nevoit sa-si caute o slujba. S-a angajat ca reporter la ziarul Daily Territorial Enterprise din Virginia City, pentru o leafa de 25 de dolari pe saptamana.

More info →

sub-cerul-liber-mark-twain

Robert M. Pirsig – Zen și arta reparării motocicletei

Zen și arta reparării motocicletei

Zen și arta reparării motocicletei

Una dintre cele mai importante carti din a doua jumatate a secolului XX, Zen si arta repararii motocicletei a influentat vietile a milioane de cititori, constituindu-se intr-o meditatie surprinzatoare asupra felului in care putem descoperi sensurile profunde ale existentei intr-o lume tot mai confuza. Lungul periplu pe care un tata si baiatul lui il fac prin nord-vestul Americii devine o odisee personala, emotionanta, in care repararea motocicletei ne va dezvalui cum maiestria si imaginatia pot imblanzi in cele din urma tehnologia.

More info →

zen

Cheryl Strayed – Sălbaticie

Sălbaticie. Pierdută și regăsită pe Traseul de Creastă de pe Coasta Pacificului

Sălbaticie. Pierdută și regăsită pe Traseul de Creastă de pe Coasta Pacificului

Cheryl Strayed este autoarea volumului de memorii cel mai bine vandut al New York Times, WILD, precum si a colectiei de eseuri si sfaturi de viata TINY BEAUTIFUL THINGS precum si a romanului TORCH. Cartile sale au facut inconjurul lumii, fiind traduse in peste treizeci de limbi.

More info →

salbaticie

Nu uita, harta în detaliu și interactivă o gasești pe Atlas Obscura! Plus, o gramadă de alte materiale interesante! 😉

Cartea Mea
WhatsApp
RSS