Berlin noir

Toporași de martie

Toporași de martie

Actiunea cartii se desfasoara pe fundalul brutalitatii si coruptiei carac­teristice Germaniei naziste in deceniul ascensiunii la putere a lui Hitler. Bernhard Gunther este un detectiv particular trecut prin multe, care s‑a specializat in gasirea persoanelor dispa­rute – majoritatea lor fiind alcatuita, din cauza situatiei politice, din evrei. Angajat de un mare industrias sa‑l descopere pe cel care i‑a ucis fiica si ginerele in timpul unei spargeri la locuinta acestora, in urma careia a disparut un pretios colier cu dia­mante, Gunther se pomeneste in mijlocul unui mare scandal politic, in care sunt implicati doi dintre apropiatii lui Hitler: Goering si Himmler. Naratorul este un ghid spiritual si plin de energie prin haosul Berlinului anilor ’30, iar bataile cu agentii Gestapoului, intalnirile cu diversi infractori si cadavrele aparute in cele mai neasteptate locuri il tin pe cititor cu sufletul la gura pana la final.

More info →
Criminalul din umbră

Criminalul din umbră

In Criminalul din umbra, cel de‑al doilea volum al trilogiei Berlin Noir, Bernhard Gunther, detectivul particular cinic, dur, inteligent, dar totodata onest si uman, ne atrage intr‑o lume intunecata, cea a Germaniei anului 1938, unde este plasata actiunea romanului. Cand credea ca nimic nu‑l mai poate sur­prinde, Bernie, care tocmai investigheaza cazul unei vaduve devenite victima a unui santajist misterios, este convins, mai de voie, mai de nevoie, sa intre din nou in politie, pentru a prinde un criminal in serie ale carui victime, ucise dupa un anumit ritual, sunt adolescente ariene. Cele doua investigatii, pe parcursul carora Gunther intra in contact cu figuri istorice precum Himmler, Heydrich sau Arthur Nebe, ajung sa se supra­puna in mod neasteptat si il arunca in mijlocul unor masi­natiuni monstruoase puse la cale chiar de catre nazisti si impli­cand experimente psihiatrice si medicale.

More info →
Recviem german

Recviem german

Recviem german este al treilea roman din trilogia Berlin Noir, avandu-l ca personaj principal pe Bernhard Gunther, un detectiv particular din Berlinul anilor ’30-’40, unde curiozitatea te poate costa viata.

More info →
WhatsApp
RSS